TIETOJA

Valikoimaamme kuuluvat enimmäkseen käytetyt vinyylit ja CD:t. Uusiakin levyjä löytyy ja niitä voi myös tilata kauttamme. Emme rajoitu tiettyihin genreihin vaan julkaisuja löytyy klasarista örinään ja kaikkea siltä väliltä. Ja mitä et löydä, sen me sinulle hommaamme!

Liikkeen aukioloajat

Ke 10:00 – 18:00
To 10:00 – 18:00 (vain heinäkuussa)
Pe 10:00 – 18:00
La 10:00 – 16:00

Kuntoluokitukset

Käytössämme olevat kuntoluokittelut perustuvat kansainvälisiin kuntoluokittelujärjestelmiin, kuten esim. Goldmine sekä Record Collector, mutta silti mukautettuna Suomessa levymyyjien ja harrastelijoiden kesken käytettyihin luokittelutapoihin. Tästä esimerkkinä +/-merkinnät, joilla voidaan hiukan täsmentää kuntoluokkaa. Alla on Levykauppa 33 RPM:n yleisimmin käyttämät kuntoluokat ja niiden selitykset.

Kuntoluokitukset esitetään järjestyksessä levy/kansi, esim. NM/EX:

M (mint) = on uusi soittamaton levy, jonka kannessakaan ei näy esim. kuljetusvauriota.

NM (near mint) = levy ja kansi ovat erittäin hienossa kunnossa. Lähes uudenveroisessa, mutta silti joitain käytön merkkejä voi huomata. Yleensä esim. kerran kuunneltu uusi levy arvostellaan NM vaikkakaan siihen ei olisi tullut käytön jälkiä. Vanhemmissa levyissä NM merkintä tarkoittaa, että levy on ollut todella huolella säilytetty, jotta kansiinkaan ei vuosien saatossa ole tullut juurikaan jälkiä käytöstä.

EX (excellent) = vain hiukan enemmän käytön jälkiä kuin NM. Levyssä saa olla hienoisia hiusjälkiä tai sisäpussista tullutta kevyttä hankaumajälkeä. Kannessa voi olla nurkissa ja reunoissa pienoista kulumaa. Kannet ovat kuitenkin edelleen suorat ja ryhdikkäät. EX kokonaisuus on edelleen vaikuttavan siisti.

VG+ (very good+) = on liikkeemme tavoite-/minimikuntoluokka. Tähän ja parempiin kuntoluokkiin asettuu pääosa levyistämme. Levyssä voi olla kevyitä naarmuja ja hankaumajälkiä, mutta ei syviä naarmuja, jotka aiheuttavat neulan hyppäämisen. Myöskään taustarahina ja poksuvat äänet eivät kuulu vielä VG+ kuntoluokan levyyn. Kannet ovat edelleen ehjät ja siistit, mutta niissä voi olla kulumaa nurkissa ja reunoissa. VG+ kokonaisuus on hyväkuntoinen, käytetty levy.

VG (very good) = on nimestään huolimatta jo melko kulunut levy. VG levy soi edelleen kohtuullisen hyvin, eikä siinä ole naarmuja, jotka aiheuttavat neulan hyppäämisen. Taustarahinaa ja poksahdusääniä saattaa esiintyä. Kannet ovat myös jo hiukan kuluneet enemmän, mutta edelleen ehjät. VG kuntoluokan levyä ostaessa on jo syytä itse tarkastaa ostamansa levy liikkeessämme itse tai kysymällä tarkemmin myyjältä tietoa.

Seuraavat kuntoluokat ovat G (good), F (fair), P (poor) ja B (bad) mutta näitä kuntoluokkia ei kaupastamme löydy. Kuten sanottua valtaosa levyistä on VG+ tai parempia. Kaikki myyntiin tulevat levyt kuntotarkastetaan, mutta niitä ei erikseen kuntoluokitella verkkokauppaamme. Pyrimme kuitenkin kuntoluokittelemaan kaikki normaalia arvokkaammat levyt.